Gratulerer med dagen, Norge - Bid 2 med bunad

Ja, så fik vi prøvet det med.

17. maj i Norge. I Trondheim. 

Alt klappede ligesom hele dagen igennem og det er vildt i betragtning af, at det næsten er første gang i over 10 måneder, at vi på den måde har haft familieplaner, der lå som perler på en snor i løbet af en dag. Det hører meget - helt utroligt meget - vores liv på Vesterbro til. Det skriver jeg lidt mere om HER i Bid 3. 

Turen ned ad Blussuvoldsbakken som vi bor på og ned forbi Festningen, som vi har gået ned ad i hundredevis af gange havde egentlig et helt utroligt nydeligt (meget norsk ord!) skær over sig, som vi mængede os med de lokale glade nordmænd og kvinder. Og det var sørme ikke løgn, at byen ville være packed. At det først er til 17. maj, at man forstår, hvor mange mennesker, der egentlig bor i Trondheim og omegn. For det var da første gang, at vi gik som sild i en tønde, at LM kom op på skuldrene af UG for overhovedet at kunne skimte de hujende folk i optoget. 

Vi bevægede os lidt igennem folkemængden om på bagsiden ved Nidaros Dom (FYI til de historieinteresserede, så begyndte arbejdet på Norges mest berømte kirke i 1070, men har været brændt ned flere gange og blev først officielt færdigbygget igen i 2001.), hvor optoget simpelthen begyndte. Så vi kunne stå eye to eye med de deltagende foreninger og klubber, alt fra Geografenes Linjeforening (NTNU) til diverse mande- og kvindekor, og salsaklubber. Jo jo, man kan godt danse salsa i Bunad!

Hvordan resten af dagen gik + aften i et fly med trætte tusseunger og turbulens mod hjemlandet kan du læse i Bid 3 <3.

Smuk bunad.&nbsp;

Smuk bunad. 

Folketoget begynder her foran Nidaros Dom. LM trutter med!

Folketoget begynder her foran Nidaros Dom. LM trutter med!

Vist nok dem fra Odd Fellow.&nbsp;

Vist nok dem fra Odd Fellow. 

Flag på Gamle Bybro

Flag på Gamle Bybro